Ljusbärarutbildningar
 
Jag har de senaste åren arbetat väldigt medveten för att förändra mitt kursutbud. Jag har plockat bort utbildningar och plockat in nya, avvecklat mina utbildningar i Stockholm, skaffat ny lokal i Göteborg, osv. Det har även skett massor på ett omedvetet plan. Jag har inte alltid förstått syftet eller innebörden av det hela, förrän det naturligt fallit på plats inom mig.

Från med 2017 står jag på en ny plattform med ett för mig nytt och fräscht kursutbud som bygger på fyra olika block som hör ihop och kompletterar varandra till en helhet. Självklart kan du välja enstaka utbildningar.

Alla utbildningarna kan du ta del av för ditt yrkesutövande, men även för dina egna privata behov. Att kunna leda och hjälpa sig själv genom livet är av stor vikt.

Jag är väl medveten om att denna förändring inte är fullt utvecklad än och det är nu det stora jobbet börjar, med att fördjupa sig och vidareutveckla detta koncept.
Alla utbildningar hålls i Göteborg/Mölndal om inget annat anges.

Anmälan göres till hassenyander@hotmail.com eller på 0733-45 67 44. 
 
Medial coachterapeut (MCT)
Medial coachingterapi bygger på att utveckla sitt mentala mediumskap för att genom detta arbeta som medial coachterapeut. Jag anser att mediets roll i samhället är i en stor förändring och det som var dess syfte tidigare är på väg att tonas bort för att ge plats åt nya funktioner och uppdrag. Självklart vill jag vara en del av denna resa och hoppas att även du vill det.

I utbildningen kommer du arbeta med att utveckla din intuitiva förmåga och förfina den till ett knivskarpt redskap. Du kommer självklart utveckla din förmåga till att kommunicera med kommunikatörer från andra sidan, så att din mediala coachingterapi kan bli ett gränsöverskridande samspel.

Jag ser många funktioner för en blivande medial coachterapeut, såsom vägledning, coaching, samtalsterapi, själavård, existentiella samtal, existensterapi, sorg-bearbetning, gränsöverskridande möten och samtal. Jag anser att mediumskap redan varit på väg mot att utvecklas länge, så varför inte ge det en helt ny förpackning som andas 2000-tal.

Personlig och andlig utveckling är av stor vikt, eftersom du som medial coachterapeut inte bör ha en massa obearbetade saker inom dig utan vara i god balans med dig själv. Viktigt är också att via utbildningen hitta ditt eget medialaspråk och lära dig hur det hela fungerar just för dig.

Medial coachingterapi handlar inte om att stöpa massa elever i samma form utan att finna fram till var och ens sätt att arbeta, utifrån en grundtanke.

Detta är en certifieringsutbildning, vilket innebär att du utifrån lämplighet och utveckling kan bli certifierad medial coachterapeut.

För certifierade mediala coachterapeuter och elever som kommit långt i sin utveckling erbjuds fortbildning där man kan fördjupa sig i sitt kunnande, lära sig nya tekniker, dela erfarenheter med varandra, osv.

Utbildningen hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande, Hagåkersgatan 6 A, Mölndal. 

Tiderna är fredag kl. 18.00 till cirka 21.00, lördag kl. 10.00 till cirka 19.00, söndag 10.00 till cirka 18.00. Frukt och fika ingår.

Kostnaden är 3.400 kr för nya elever och då ingår ett kompendium och Andens meditation. För er som gått tidigare är det 600 kr i rabatt och er kostnad blir då 2.800 kr.

Kostnaden för MCT-fortbildning är 3.400 kr och dessa utbildningar har endast ett fåtal platser (4-6). 

 
Energimedicinsk healingterapeut (EMHT)
Vi lever i en mycket spännande tid av förändring och utveckling. Mycket som vi rent filosofiskt/andligt har känt till i flera tusentals år, börjar plötsligt få vetenskapliga termer, framförallt den kvantfysiska vetenskapen som närmar sig filosofi och andlighet. Detta innebär att vi kan få en annan förståelse till skedet i en process och rent teoretiskt och tekniskt förstå hur det går till. Detta ger oss nya redskap och möjligheter att lyfta fram healing till vår tidsanda. Energimedicinsk healingterapi blir för mig en utveckling i denna riktning, mitt sätt att dra ett strå till stacken i denna utvecklingsprocess.

Jag är redan en stor förespråkare och entusiast av den självläkande förmågan, så den kommer självklart att få stort utrymme i denna utbildning. Det är för mig den mest självklara formen av healing. Den dag då vi får fullkomlig tillgång till den kan vi snacka mirakel.

Viktigt i denna utbildning är att vara i din egen läkande process, för har du inte tagit itu med dig själv, så ska du inte heller arbeta med att hjälpa andra i deras läkande process.

Energimedicinsk healingterapi är upplagd över tre utbildningshelger. Vilka man måste ta i rätt ordning, steg 1, 2 och 3.

Detta är en certifieringsutbildning, vilket innebär att man utifrån lämplighet och utveckling kan bli certifierad energimedicinsk healingterapeut.

För certifierade energimedicinska healingterapeuter och elever som kommit långt i sin utveckling erbjuds fortbildning, för att fördjupa sig i sitt kunnande, lära sig nya tekniker, dela erfarenheter med varandra, osv.

Utbildningen hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande, Hagåkersgatan 6 A, Mölndal. 

Tiderna är fredag kl. 18.00 till cirka 21.00, lördag och söndag kl. 10.00 till cirka 18.00. I utbildningen ingår ett kompendium + Andens meditation, fika och frukt.

Kostnad är 3.400 kr per steg, samma kostnad gäller för fortbildning. 

För certifierade energimedicinska healingterapeuter och elever som går EMHT-utbildningen finns det möjlighet att delta på en dagskurs då man arbetar helt och hållet med friskvårdshuset.

Tiderna är kl. 10.00 till cirka 18.00. I utbildningen ingår fika och frukt.

Kostnad är 1.400 kr. 

Utbildningen hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande, Hagåkersgatan 6 A, Mölndal. 

Tiderna är kl. 10.00 till cirka 18.00. I utbildningen ingår fika och frukt.

Kostnad är 1.400 kr. 
Själavårdare
Själavårdsutbildningen startade 2015, efter mycket planerande och begrundan. Jag hade länge sett mig som en andlig präst/själavårdare och jag såg också det kommande behovet av religiöst obundna präster. Jag anser att framtidens själavårdare består av alternativa terapeuter av olika slag.

Själavårdsutbildningen vänder sig till dig som känner att du skulle vilja verka som själavårdare/andaktsförrättare. Syftet är att utbilda en form av religiöst obundna ”präster”, då de allra flesta som arbetar med själavård idag är kopplade till någon form av religion. Jag personligen tror att samhället kommer att efterfråga tjänster från religiöst obundna själavårdare ännu mer i framtiden, även om det sker redan idag.

Denna utbildning kan vara ett komplement till det ni sysslar med idag. Ni kan starta ideella föreningar eller trossamfund på egen hand som ni verkar genom, alternativt verka genom någon ideell förening eller trossamfund som redan finns och som ni kanske redan är aktiva i. En annan möjlighet är att ni kan bli en av The Church of Good Wills Själavårdare och verka genom detta trossamfund.

Kursen bygger på 6 grundläggande block och 2 tilläggsblock för dem som vill bli kopplade till The Church of Good Will.

Våra intentioner är att starta upp en grupp, vartannat år. Lite exempel på kursinnehåll:
• Själavårdande samtal
• Existentiella samtal
• Ceremonilära; namngivning, begravning, vigselceremonier
• Juridik
• Förrättning av andakter
• Katastrof och krishantering.
• Sorg och sorg bearbetning
• Självhjälpsgrupper
• Inspirationstal och inspirationsskrift
• Med mera

När man anmält sig till utbildningen och blivit antagen så är man anmäld till alla 6 grundblocken. Tilläggsblocken kan man anmäla sig till efter dessa 6 block.

Detta är en certifieringsutbildning, vilket innebär att man utifrån lämplighet och utveckling kan bli certifierad.

Utbildningen hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande, Hagåkersgatan 6 A, Mölndal. 

Tiderna är fredag kl. 18.00 till cirka 21.00, lördag kl. 10.00 till cirka 18.00 och söndag kl. 10.00 till cirka 19.00. I utbildningen ingår kursmaterial till varje block + boken ”Resan till The Church of Good Will” och Cd-skivan ”Andens meditation”, fika och frukt.

Kostnad är 3 400 – 4 000 kr per block, beroende på kostnader för gästlärare.

 
Ashram for Lightcarrier - Ashram för Ljusbärare
Det är enkelt att säga till elever att det är viktigt att ta hand om sig själv och utvecklas på ett personligt och andligt plan. Visst ligger dessa delar inbyggda i de tre andra blocken, men detta block tillgodoser möjlighet till detta helt och hållet. Jag vill att man ser Ashramet som ett andligt spa - en andlig verkstad för välmående och utveckling. Ett själavårdande Ashram där kropp, själ och ande finner balans med varandra för att uppnå själslig frid och upplysning. Ashram betyder en avskild plats att dra sig tillbaka till för att ägna sig åt meditation/kontemplation. Ashram betyder även eremit, så även om vi kommer skapa ett gemensamt Ashram, så är det ditt eget inre Ashram som är det allra viktigaste.

Varje helg kommer att innehålla en blandning av andliga övningar, meditation, bön, andningsövningar, yoga/Qi-gong, filosofi, mentala övningar och annat. Ingen helg kommer se exakt likadan ut, utan mixen kommer från gång till gång att vara lite olika. Precis som när det gäller all inre utveckling är det viktigt att varje deltagare fokuserar på sin egen process och inte jämför sig med någon annan. Hos oss är det inte någon tävling i andlighet utan precis tvärtom. Det är däremot ingenting som säger att det inte får vara roligt under tiden, min pedagogik är lekfull och opretentiös.

Den första Ashram-helgen startade 2016.

Utbildningen hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande, Hagåkersgatan 6 A, Mölndal. 

Tiderna är lördag och söndag kl. 10.00 till cirka 17.00. I utbildningen ingår eventuellt kursmaterial, fika och frukt.
Man kan välja mellan att vara med en dag till kostnad av 1 200 kr eller två dagar för 1 800 kr. 

 
Ashrampasset som kvällskurs

När jag håller mina Ashramhelger så börjar de alltid med ett sammansatt Ashrampass. Från och med september 2019 kör jag detta pass som en kvällskurs. Jag har lagt upp det så att man anmäler sig till 10 gånger. Ett Ashrampass tar cirka 1 till 1 ½ att utföra.

Ashrampasset är en sammansättning av:
Intoning
Andningsövning
Yoga (enkel sådan för att frigöra spänningar i kroppen)
Gående mindfulness meditation med kroppsmedvetenhet
Gayatri – mantrameditation

Jag tror mycket på en antiinflammatorisklivsstil och kost. Detta pass är sammansätt för att ha en antiinflammatorisk effekt på den som utöva det. Ett stressfriare liv och där man lättare kan vara här och nu. Passet är en balansering för kropp, själ och ande. För välmående handlar om ett helhetstänk, där man själv sätter ribban för hur ambitiös man vill vara. Inga måsten skapar balans och harmoni enligt mig, bättre att skapa lite helhet och må bra av det för att kunna leva så, än att vara jättenitisk och inte klara livsstilen i längden för att det bara blir jobbigt. Detta Ashrampass är anpassat för människor som lever i västvärlden och deras behov i vår samtid.

Dessa Ashrampass hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande  på onsdagar mellan 18.30 och cirka 20.00.

Datum våren 2020: 18 mars, 25 mars, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april, 29 april, 6 maj, 13 maj och 20 maj.

Kostnad för 10 gånger 2 000kr. .

Gillar som många vet små grupper så högst 8 deltagare.

I kursen ingår ett kompendium om Ashrampasset och dess uppbyggnad. Ni får även en fil med instruktionerna på så att ni lätt kan utföra Ashrampasset på egenhand hemma. 
 
Sommarkurs och vinterkurs

Mitt nya kursutbud bygger på fyra block; Medial coachingterapi, Energimedicinsk healingterapi, själavård och Ashram. Sommarkursen och vinterkursen innehåller alla dessa fyra block och vänder sig till alla oavsett var du befinner dig i din utveckling. Enligt mig blir en kurs så avancerad som eleven själv är, inte hur avancerad kursen är. Vilket gör att varje elev tar sig an uppgiften utifrån sin utvecklingsnivå. Sen ger de olika utvecklingsnivåerna stora möjligheter till ömsesidig utveckling för alla. De som lär mig mest idag är mina elever oavsett om de är nybörjare eller redan certifierade. Vi har alla lärdomar att ge till varandra, det gäller mest att se dessa utvecklingsmöjligheter.

Vinterkursen hålls den 18 och 19 januari och sommarkursen den 27 och 28 juni kl. 10.00 till 18.00. Fika och frukt ingår i kursen. Kostnaden är 2 800 kr.

Vinterkursen och sommarkursen hålls på Välmående - ett center för kropp, själ och ande, Hagåkersgatan 6 A, Mölndal. 

Anmälan göres till hassenyander@hotmail.com eller på 0733-45 67 44.
 
Gud, hjälp mig att vandra på kärlekens och sanningens heliga stig.

Jag älskar mitt arbete, men det är inte allid så lätt att få ihop det rent ekonomiskt. Så även om jag inte vill så kommer jag från årsskiftet 2020 vara tvugnen att höja kursavgifterna. 
 
Med respekt och kärlek
Hasse Nyander
Utbildningsdatum 2021

Medial coachingterapi mix
22, 23 och 24 oktober

Medial coachingterapi mix
26, 27 och 28 november


* Erfarengrupp: Gått minst två helger.
** Fortbildning: Endast för certifierade och de med träningskort som kommit långt i sin utveckling.

Med reservation för ändringar