Frihet 

 Jag har alltid sagt att frihet är inget man får utan något man tar sig. Faktum är att jag sa det redan som väldigt ung. Idag kan jag ser relevansen i det för du har aldrig mer frihet än du själv ger dig. För mig ligger ens stor del i det personliga och andliga växande på det egna ansvaret. Det spelar ingen roll hur mycket frihet vi kämpar för att få om vi inte kan ge oss den friheten själva. Att ta ansvar för att ge sig den frihet man själv är redo för är ett stort steg, att ge sig själv total frihet är ett enormt stort steg.
 
Utifrån mitt eget perspektiv kan jag se att jag kommit en bit på vägen, men inte har jag ännu lyckats ge mig den totala friheten. Den totala friheten att bara vara jag. För hur många fastbitna beteenden har vi inte i olika sammanhang? Åtminstone har jag det, fast jag idag är ganska medveten när jag faller in i dessa frihetsberövande beteenden. Jag jobbar ständigt för att rubba på dess gränser och ge mig själv gåvan av frihet. ❤️
 
Frihet är något man tar sig inget man får. För när vi tar oss friheten som vi önskar påverkar vi vår omgivning och i förlängningen påverkar vi systemet vi existerar i.
 
Allt handlar om att ge sig själv friheten och vara den man är fullt ut. Först då har vi uppnått total frihet.
 
Det finns människor som hamnat i fängelse, andra har avrättats, en del mobbats och fryst ut – för att de gav sig friheten att stå upp för sig själva och vara sig själva fullt ut. För mig är de fria i sitt inre även om systemet runt dem inte klarade av att de bröts sig loss. Det finns många föregångare och förebilder på detta plan genom historien, men alla har de varit en del i att förändra det morfiskfältet, vilket gör det enklare för oss att ge oss mer frihet. ❤️
 
Så hur fri är du? Ljug inte, tillåt dig att vara ärlig inför dig själv och se hur du frihetsberövar dig. För det är det enda sätt att förstå din position och succesivt kunna tillåta sig friheten att vara sig själv fullt ut.
 
Namasté
Hasse Nyander

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gunilla Nilsson » Livsplan :  ”Så fint du berättar om din resa! Visste inte så mycket om just din hjärtåkomma, ..”

  • Gunilla Nilsson » Jag bad om styrka :  ”Käre Hasse! En ”liten fågel” viskade att du låg på sjukhus för operation gällan..”

  • Pia By » Jag bad om styrka :  ”Så många gånger man bett om något specifikt. Men vår Herre har ibland en helt an..”

  • Carina Karlsson » Livsplan :  ”13 dec. Vill skriva något klokt. Upplyftande. Insiktsfullt. Men vad skulle det v..”

  • Carina Wiktorsson » Jag bad om styrka :  ”Klokt så är jag övertygad om att det är ❤”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-