Passion 

Inom mig finns en eld som brinner, en stark passion till att hålla utbildningar och dela vidare av de insikterna samt kunskaper jag tagit dela av så här långt i livet. Vissa av dessa insikter och kunskaper har kommit via utbildningar som jag gått, andra genom livet och min egen personliga/andliga utveckling. Det ena utesluter inte det andra utan de är lika viktiga båda två.  Däremot tror jag inte på att enbart vara autodidakte eller att bara äga instuderad kunskap, utan tror kunskap och livskunskap skall gå hand i hand som ett par handskar för att skapa en genuin helhet. ❤️
 
Denna inre passion är det vackraste jag äger, denna eld som flammar upp så fort jag får en vetgiriggrupp framför mig. I denna situation känner jag mig som lyckligast och där jag till 100% kan leva ut hela mig. Få tillgodose alla mina sidor och behov, samtidigt finnas där och göra något för andra och deras utveckling.
 
Möter ibland människor via mitt arbete som inte funnit sin passion i livet och för dem så blir livet ofta innehållslöst och utan mening. Även om jag vet att någonstans där inne flammar en inre eld, så är det inte alltid lätt att hjälpa dem att få den att flamma upp och få tillgång till dess passion dess glöd. Andra förstår sin passion men tror inte att den skulle kunna vara möjlig för dem, vilket gör dem återhållsamma till att tillgodose sig den. Alla borde ha rätt att leva ut sin passion – alla borde ges sig friheten att leva ut den. Själv är jag nog för obstinat och rastlös för att kunna hålla mig tillbaka. Det har alltid varit så att det som i nuet är min passion är det som jag lever för som ett inre kall. Det är det som ger mig livsenergi och livskvalitet oavsett vad det varit i olika skeden i livet. Kanske är den stora meningen med livet att leva ut sin passion och skapa möjligheter för den? Ser hur hela mitt liv fört mig hit, hur allt som varit har varit ett steg mot detta mål. Hur var livsepoks passion och livserfarenheter är en del i att nå min allra innersta passion. Kanske har jag nått ända in eller kanske är detta endast ännu ett steg för att nå ännu längre in i den passionerade elden som brinner inom mig – vem vet?
 
Jag vet att jag är en bra pedagog, inte för att jag är bäst eller är den som besitter mest kunskap utan för att jag älskar att vara det. ❤️
 
Min pedagogik är lekfullhet för det finns inget bättre sätta att lära sig än genom lek och lekfullhet. Titta bara på små barn hur de lär in massa genom lek, så kommer skolstarten och en del tappar lusten att lära.
 
Min metafor för mig som pedagog oavsett vilken utbildning det än gäller är att alla fått vingar. Min uppgift som pedagog är att lära dem att flyg – flyga fritt och vara väldigt varsam så att jag inte vingklipper någon.
 
Den inre elden är det viktigaste människan äger. ❤️
- Edith Södergran
 
Namasté
Hasse Nyander
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Att lyfta sig själv :  ”Tack för att du sätter ord på din upplevelse, som jag också kan känna igen mig i”

  • Kristina » Att lyfta sig själv :  ”Tack för dina ord som berör och är igenkännande. Vi går mot nya, gladare och fr..”

  • Yefet » Ängeln i mitt rum :  ”Tror inte ängel du mötte kan man relatera till bibeln. I Bibeln ängel är YHWHs G..”

  • Louise Perme » 68%:  ”Tack för att du är 100 % Hasse Din styrka och din genuina personlighet ger så m..”

  • Siv Åhfelt » Berörd :  ”Tack för fina ord!Ja konst berikar oss nåt otroligt,är i ett lyckorus när jag si..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-