Skönhet 

Ser hur vårsolen smeker de skira knopparna utanför vårt hus. Känner värmen och glädjen som spira inom mig av detta så välkomna vårtecken. Allt har verkligen sin skönhet och njutning, från att kommit från Sri Lankas exotiska skönhet till Sveriges som i sig bär sin skrud så vackert. Visst ligger skönhet i betraktarens ögon, men kanske även viktigt att vidga sin förmåga och se skönhet i allt. Jag vet att jag skriver de orden med riska att ett flertal kommer räkna upp vad som inte bär på skönhet, men jag är helt övertygad om den finns där. Den syns kanske klart och tydligt i en annans betraktares ögon eller om du vidgar din förmåga till att se och uppleva skönhet så finner du den kanske även där du till en början inte uppfattade den. ❤️
 
Torget utanför oss blev ett år utnämnt till ett av Göteborgs fullaste torg. Det var på samma torg jag idag såg skönheten i de solsmekta vårknopparna. Allt handlar om en förmåga att se och uppleva skönheten. ❤️
 
Jag kan se en så vacker skönhet i den singalesiska/lankesiska mentaliteten, men en helt annan skönhet i den svenska. Men det innebär för mig inte att de ena är skönare än den andra bara olika former av skönhet. Kanske ska vi inte jämföra skönheter med varandra utan se var och en för dess skönhet och uppskatta dem utifrån det. ❤️
 
Jag väljer att se och uppleva skönheten i världen. ❤️
 
Namasté
Hasse Nyander
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Carina Karlsson » Betrakta – utan att bedöma:  ”19 feb. Tack för dina ord. Du skriver så levande. Lätt att läsa, ta in, förstå o..”

  • Dariusz Uhrberg » Betrakta – utan att bedöma:  ”Tack du delar det som smärtar som är jobbig med orosmoment Mm Det livet utmanin..”

  • Siv Åhfelt » Betrakta – utan att bedöma:  ”Blev helt tagen av din berättelse kan bara säga tack Hasse!! Hoppas vi kan ses s..”

  • Dagmar Jonsson » Betrakta – utan att bedöma:  ” Wow, tack Hasse! Din berättelse sätter ord på olika situationer i mitt liv so..”

  • Anne Lundqvist » Att vila i sig själv:  ”Så skönt att du har fått komma hem. Tack för dina tänkvärda ord ”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-